Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny zbóż w skupie (9.02.2025)
2025-02-21 -
Skup mleka w UE
2025-02-21
Poznaj produkty
-
Pistolet EasyOil
2013-12-12 -
Wagoworkownica elektroniczna WE-30 PLUS
2014-08-27 -
Nawóz ActiMag Universal
2014-01-07 -
Pług do śniegu Spring
2016-01-12 -
Sadzarki
2016-05-12 -
KIOTI DK904 C
2013-02-05
Produkcja ekologicznej żywności to przyszłość
Według ekspertów, dzięki ekologicznym produktom, świat może w ciągu jednego dziesięciolecia podwoić ilość żywności na rynku.

Na to największą szansę mają właśnie kraje rozwijające się, gdyż produkcja ekologiczna w naturalny sposób będzie stopniowo wypierała używania takich substancji, jak pestycydy i inne środki chemiczne.
To bardzo ważne, by w sposób naturalny zwiększyć ilość żywności na świecie. W tym roku liczba ludności na ziemi ma osiągnąć okrągłe siedem miliardów, a za 40 lat ma być już dziewięć miliardów.
Rośliny odporniejsze na zmiany klimatu będą bardzo wskazane, bo nie możemy sobie już pozwalać na tak wielkie straty w uprawie jak to miało miejsce w latach poprzednich.
Już teraz widać jak młodzi rolnicy w przejętych gospodarstwa wprowadzają usprawnienia lub zmieniają kwalifikacje hodowli czy uprawy.
