Kategorie
Zobacz również tu
-
Spadki cen na stacjach paliw wyhamowały
2025-04-24 -
Nie warto zwlekać z wnioskiem o dopłaty 2025
2025-04-24
Poznaj produkty
-
Doniczki okrągłe produkcyjne IGLACO
2013-02-26 -
Pługi zawieszane obracalne Kverneland 150 S
2015-02-12 -
Zaprawiarki do ziemniaków
2013-05-06 -
Produkty myjące do pojazdów AGRO-TRUCK DDD-1
2020-07-17 -
Ładowarka kołowa GIANT V5003T X-TRA
2015-04-22 -
Ładowarki Weidemann HOFTRAC 1380
2020-08-07 -
Opryskiwacz Speedy
2020-08-05
Produkcja ekologicznej żywności to przyszłość
Według ekspertów, dzięki ekologicznym produktom, świat może w ciągu jednego dziesięciolecia podwoić ilość żywności na rynku.

Na to największą szansę mają właśnie kraje rozwijające się, gdyż produkcja ekologiczna w naturalny sposób będzie stopniowo wypierała używania takich substancji, jak pestycydy i inne środki chemiczne.
To bardzo ważne, by w sposób naturalny zwiększyć ilość żywności na świecie. W tym roku liczba ludności na ziemi ma osiągnąć okrągłe siedem miliardów, a za 40 lat ma być już dziewięć miliardów.
Rośliny odporniejsze na zmiany klimatu będą bardzo wskazane, bo nie możemy sobie już pozwalać na tak wielkie straty w uprawie jak to miało miejsce w latach poprzednich.
Już teraz widać jak młodzi rolnicy w przejętych gospodarstwa wprowadzają usprawnienia lub zmieniają kwalifikacje hodowli czy uprawy.
