Kategorie
Zobacz również tu
-
Spadki cen na stacjach paliw wyhamowały
2025-04-24 -
Nie warto zwlekać z wnioskiem o dopłaty 2025
2025-04-24
Poznaj produkty
-
Lejek do rozsiewacza 400 litrów
2011-10-20 -
Poidła KRB
2014-01-10 -
Eletor TS5-B
2020-02-07 -
WYPOSAŻENIE - Rullo pieno
2012-01-05 -
Kosiarka dyskowa Sip DISC 300 S ALP
2019-12-16 -
Ciągnik LOVOL M254
2020-02-27
Ekologiczna żywność ma marne szanse na światowym rynku
Mimo szybkiego wzrostu ekologicznych gospodarstw w Europie, eksperci nie przewidują dla nich zbyt optymistycznej przyszłości. Zgodnie twierdzą, że produkty żywności ekologicznej pozostaną mniejszością i będą mogli sobie na nią pozwolić jedynie zamożne osoby.

W
roku ubiegłym liczba eko gospodarstw zwiększyła się aż o 20
procent, zyskując tym sposobem wynik ponad 20,6 tysięcy. W ostatnim
czasie produkty ekologiczne bardzo zyskały na popularności. W
związku z tym przedsiębiorcy aż zacierają ręce licząc na szybki
zysk.
Żywność
ekologiczna stanowi zaledwie około 1-1,5 procenta całego rynku, a w
następnych latach nie przekroczy 3-4 procent.
Europejski i światowy rynek jest rynkiem seryjnych, powielanych i produkowanych w standardach międzynarodowych produktów.
