Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny zbóż w skupie (9.02.2025)
2025-02-21 -
Skup mleka w UE
2025-02-21
Poznaj produkty
-
Wóz paszowy RINO FX HD EUROMILK
2020-08-06 -
Kapusta biała
2011-12-14 -
Chwytak do bel 700kg
2016-01-11 -
opony rolnicze 650/85R38 marki Goodyear
2014-11-07 -
Wóz paszowy FIMAKS AB Group
2020-07-13 -
Lusterka do ciągników Valtra GL0520
2011-12-14
2017-12-20
| Autor: redakcja1
Większa produkcja mrożonych warzyw w ciągu pierwszych 4 miesięcy bieżącego sezonu
Tegoroczne zbiory warzyw gruntowych wyniosły 4,5 mln t, co oznacza poziom zbliżony do produkcji w 2016 r.

Mimo przewidywanej stabilizacji zbiorów, dane o produkcji mrożonych warzyw w przedsiębiorstwach zatrudniających 50 osób i więcej wskazują na większe rozmiary wytwórstwa niż rok wcześniej. Od początku sezonu 2017/2018, czyli od lipca br. do października br. średnie i duże firmy wyprodukowały łącznie ponad 326 tys. t warzyw mrożonych, czyli więcej o 6,6% - 20 tys. t niż w tym samym czasie rok wcześniej. W lipcu, sierpniu i październiku osiągnięto większe wyniki niż w porównywalnych miesiącach ub.r. Jedynie we wrześniu wyprodukowano mniej mrożonych warzyw - 86,3 tys. t niż rok wcześniej, kiedy było to 90 tys. t.

źródło: Gospodarz.pl/BGŻ BNP Paribas foto:
sxc.hu