Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
K-300 Nawóz płynny makroelementowy
2012-01-16 -
AGROTRON L Deutz-Fahr
2013-02-04 -
Siatka wędliniarskia 5m Rozmiar M
2014-05-12 -
Eletor TS5
2020-02-07
2017-12-20
| Autor: redakcja1
Większa produkcja mrożonych warzyw w ciągu pierwszych 4 miesięcy bieżącego sezonu
Tegoroczne zbiory warzyw gruntowych wyniosły 4,5 mln t, co oznacza poziom zbliżony do produkcji w 2016 r.
Mimo przewidywanej stabilizacji zbiorów, dane o produkcji mrożonych warzyw w przedsiębiorstwach zatrudniających 50 osób i więcej wskazują na większe rozmiary wytwórstwa niż rok wcześniej. Od początku sezonu 2017/2018, czyli od lipca br. do października br. średnie i duże firmy wyprodukowały łącznie ponad 326 tys. t warzyw mrożonych, czyli więcej o 6,6% - 20 tys. t niż w tym samym czasie rok wcześniej. W lipcu, sierpniu i październiku osiągnięto większe wyniki niż w porównywalnych miesiącach ub.r. Jedynie we wrześniu wyprodukowano mniej mrożonych warzyw - 86,3 tys. t niż rok wcześniej, kiedy było to 90 tys. t.
źródło: Gospodarz.pl/BGŻ BNP Paribas foto:
sxc.hu