Wyniki Certyfikacji Tradycyjnych Wielkopolskich Wyrobów Wędliniarskich 2013

15 marca 2013 roku poznaliśmy wyniki tegorocznej Certyfikacji Jakości Tradycyjnych Wielkopolskich Wędlin. Uroczyste wręczenie certyfikatów odbyło się w czasie Gali V Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy RP. Poniżej zamieszczamy protokół z certyfikacji.

Wyniki Certyfikacji Tradycyjnych Wielkopolskich Wyrobów Wędliniarskich 2013




OGONÓWKA WĘDZONA
  1. Zakład Przetwórstwa Mięsa SZAJEK Sp.J., Granowo
  2. Zakłady Mięsne MIELCZAREK Sp. z o.o. Sp.K., Komorniki
  3. Zakłady Mięsne BYSTRY Sp. z o.o. Sp.K., Swarzędz
  4. „Rzeźnictwo ZYGUŁA Zbąszynek" Sp. z o.o. Sp.K., Zbąszynek
 
POLĘDWICA WĘDZONA
  1. Zakład Przetwórstwa Mięsnego DWORECKI SpJ., Golejewo
  2. „Rzeźnictwo ZYGUŁA Zbąszynek" Sp. z o.o. Sp.K., Zbąszynek
  3. Zakłady Mięsne BYSTRY Sp. z o.o. Sp.K., Swarzędz
  4. Zakład Przetwórstwa Mięsa SZAJEK Sp.J., Granowo
Dodatkowo przyznano tytuły:

1.NAJLEPSZEGO PRODUCENTA KIEŁBASY BIAŁEJ PARZONEJ:

Zakład Mięsny KONARCZAK Sp.J., Pogorzela

2.NAJLEPSZEGO PRODUCENTA SZYNKI ROLKI WIELKOPOLSKIEJ:

Zakład Rzeźnicko Wędliniarski A.K. Błachowiak Sp J., Kozie Laski

3.NAJLEPSZEGO PRODUCENTA WĘDZONKI KROTOSZYŃSKIEJ:

Zakłady Mięsne BYSTRY Sp. z o.o. Sp.K., Swarzędz

4.NAJLEPSZEGO PRODUCENTA KIEŁBASY POLSKIEJ WĘDZONEJ:

Rzeźnictwo Firma SŁOMIŃSKI, Kaszczor

5.NAJLEPSZEGO PRODUCENTA OGONÓWKI WĘDZONEJ:

Zakład Przetwórstwa Mięsa SZAJEK Sp.J., Granowo

6. NAJLEPSZEGO PRODUCENTA POLĘDWICY WĘDZONEJ:

 
Zakład Przetwórstwa Mięsnego DWORECKI Sp.J. Golejewo


Tagi:
źródło: