15 marca 2013 roku poznaliśmy wyniki tegorocznej Certyfikacji Jakości Tradycyjnych Wielkopolskich Wędlin. Uroczyste wręczenie certyfikatów odbyło się w czasie Gali V Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy RP. Poniżej zamieszczamy protokół z certyfikacji.
OGONÓWKA WĘDZONA
-
Zakład Przetwórstwa Mięsa SZAJEK Sp.J., Granowo
-
Zakłady Mięsne MIELCZAREK Sp. z o.o. Sp.K., Komorniki
-
Zakłady Mięsne BYSTRY Sp. z o.o. Sp.K., Swarzędz
-
„Rzeźnictwo ZYGUŁA Zbąszynek" Sp. z o.o. Sp.K., Zbąszynek
POLĘDWICA WĘDZONA
-
Zakład Przetwórstwa Mięsnego DWORECKI SpJ., Golejewo
-
„Rzeźnictwo ZYGUŁA Zbąszynek" Sp. z o.o. Sp.K., Zbąszynek
-
Zakłady Mięsne BYSTRY Sp. z o.o. Sp.K., Swarzędz
-
Zakład Przetwórstwa Mięsa SZAJEK Sp.J., Granowo
Dodatkowo przyznano tytuły:
1.NAJLEPSZEGO PRODUCENTA KIEŁBASY BIAŁEJ PARZONEJ:
Zakład Mięsny KONARCZAK Sp.J., Pogorzela
2.NAJLEPSZEGO PRODUCENTA SZYNKI ROLKI WIELKOPOLSKIEJ:
Zakład Rzeźnicko Wędliniarski A.K. Błachowiak Sp J., Kozie Laski
3.NAJLEPSZEGO PRODUCENTA WĘDZONKI KROTOSZYŃSKIEJ:
Zakłady Mięsne BYSTRY Sp. z o.o. Sp.K., Swarzędz
4.NAJLEPSZEGO PRODUCENTA KIEŁBASY POLSKIEJ WĘDZONEJ:
Rzeźnictwo Firma SŁOMIŃSKI, Kaszczor
5.NAJLEPSZEGO PRODUCENTA OGONÓWKI WĘDZONEJ:
Zakład Przetwórstwa Mięsa SZAJEK Sp.J., Granowo
6. NAJLEPSZEGO PRODUCENTA POLĘDWICY WĘDZONEJ:
Zakład Przetwórstwa Mięsnego DWORECKI Sp.J. Golejewo
źródło: Gospodarz.pl/WIR foto:
Gospodarz.pl