Ceny serów w Polsce (19-25.08.2013)

W dniach od 19 do 25 sierpnia 2013 roku notowano w Polsce wzrost cen serów typu Gouda, Podlaski, Zamojski, Morski, Feta i pleśniowych. Z kolei spadki obserwowano w obrębie serów: Mozzarella, Edamski, Cheddar, Ementaler, twarogów i serków wiejskich.

Ceny serów w Polsce (19-25.08.2013)
Ceny serów w okresie od 19 do 25 sierpnia 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 15,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
b) typu Gouda
  • cena – 15,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2
g) typu Feta
  • cena – 10,36zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%
h) pleśniowe
  • cena – 20,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,43 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

 



Tagi:
źródło: