Ceny serów w Polsce (03-09.03.2014)

W dniach od 3 do 9 marca 2014 roku spadły ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce w ciągu tygodnia. Wzrost zaobserwowano jedynie w przypadku serów: podlaskiego, zamojskiego, morskiego, mozzarella, feta oraz wiejskiego.

Ceny serów w Polsce (03-09.03.2014)
Ceny serów w okresie od 3 do 9 marca 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 16,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
b) typu Gouda
  • cena – 16,52 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,1%
d) typu Ementaler
  • cena – 18,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,5%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
g) typu Feta
  • cena – 10,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
h) pleśniowe
  • cena – 20,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,4%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%

 



Tagi:
źródło: