Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (6.03.2016)

W dniach od 28 lutego do 6 marca 2016 roku odnotowano spadek cen zdecydowanej większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena jogurtu naturalnego, śmietany i śmietanki wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (6.03.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 11,92 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,41 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,53 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,42 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,2%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,69 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,78 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,88 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,57 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,75 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%



Tagi:
źródło: