Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19.06.2016)

W dniach od 13 do 19 czerwca 2016 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła, mleka w proszku i zagęszczonego mleka wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19.06.2016)

Ceny przetworów mleczarskich
 

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 12,14 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 5,4%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,31 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,06 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,33 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,67 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,69 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,71 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,60 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,47 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%



Tagi:
źródło: