Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (15-21.12.2014)

W dniach od 15 do 21 grudnia 2014 roku odnotowano w większości przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek zaobserwowano jedynie w obrębie cen mleka w proszku, zagęszczonego i UHT.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (15-21.12.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,43 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,6%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 6,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,2%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%

 



Tagi:
źródło: