W tym czasie za kilogram żywca trzody chlewnej można było otrzymać o 0,9 procenta mniej niż tydzień wcześniej, czyli 5,20 złotego. W miesięcznej relacji jest to spadek o 0,3 procenta, a w rocznej to zwyżka o 14 procent.
Z kolei żywiec wołowy w omawianym okresie zbywano średnio za 6,22 złotego za kilogram, a zatem o 1,9 procenta mniej niż w ubiegłym tygodniu. W odniesieniu do zeszłego miesiąca to obniżka o 0,5 procenta, a wobec poprzedniego roku jest to więcej o 12 procent.
Cena kurcząt brojlerów aktualnie wynosi 3,82 złotego za kilogram, czyli jest ona o 1,4 procenta wyższa niż tydzień wcześniej. Jest także o 1,2 procenta większa niż w kwietniu, a w odniesieniu do poprzedniego roku to wzrost o 3 procent.
Natomiast w analizowanym przedziale czasowym o 0,01 złotego na kilogramie podrożały indyki, które skupowano po 5,31 złotego za kilogram. W miesięcznym zestawieniu stawka ta jest niższa o 3 procent, a także o 8 procent mniejsza niż rok temu.