W tym czasie za kilogram żywca trzody chlewnej można było otrzymać o 1,8 procenta więcej niż tydzień wcześniej, czyli 5,77 złotego. W miesięcznej relacji jest to 6 procentowy wzrost, a w rocznej to zwyżka o 20 procent.
Z kolei żywiec wołowy w omawianym okresie zbywano średnio za 6,53 złotego za kilogram, a zatem o 1,1 procenta drożej w porównaniu z ceną z ubiegłego tygodnia. W zestawieniu miesięcznym to 3 procentowa zwyżka. Natomiast wobec poprzedniego roku jest to więcej o 13 procent.
Cena kurcząt brojlerów aktualnie wynosi 4,01 złotego za kilogram, czyli jest ona niższa o 1,4 procenta wobec tygodnia poprzedzającego. Jest to również mniej o 3 procenta niż w miesiącu ubiegłym, a w odniesieniu do poprzedniego roku to wzrost o 3 procent.
Natomiast w analizowanym przedziale czasowym indyki kosztują o 1,1 procent więcej niż w poprzednim notowaniu, czyli 5,27 złotego za kilogram. Niemniej jednak to o 1 procent mniej niż w minionym miesiącu. To również 10 procentowy spadek w stosunku do zeszłego roku.