Niemniej jednak w tym samym czasie wolumen produkcyjny warzyw się zmniejszył do poziomu 877 mln ton w odniesieniu do 915 mln ton z roku poprzedniego.
W przypadku owoców najwięcej było bananów, bo w ilości 102,1 mln ton, zaraz za nimi uplasowały się arbuzy z wynikiem 89,2 mln ton. Na dalszym miejscu znalazły się pomarańcze, których kontyngent zbiorów osiągnął poziom 69,5 mln ton, jabłka – 69,6 mln ton oraz winogrona – 68,4 mln ton. Z kolei całkowita światowa produkcja owoców cytrusowych była w granicach 117,4 mln ton.
Tradycyjnie już najwięcej w analizowanym okresie pośród warzyw było pomidorów w ilości 145,6 mln ton, potem cebuli – 74,2 mln ton, warzyw kapustnych – 58 mln ton, a także ogórków w wolumenie 57,5 mln ton oraz bakłażanów – 42 mln ton.
Światowe zbiory ziemniaków wyniosły 324,3 mln ton w stosunku do 331,9 mln ton w roku poprzedzającym.