Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
Pellux Compact Touch – Dotacja
2020-03-17 -
Głowica kpl. nieuzbrojona ZETOR 5211 i 7211
2012-04-18 -
Poskromy dla bydła SA0051
2014-06-20 -
DEUTZ - szyba tylna przezroczysta
2011-12-13 -
Głowica kpl. nieuzbrojona ZETOR 5211 i 7211
2012-04-18 -
Ładowarka kołowa GIANT V761T
2015-04-22
Konferencja o promocji polskiej żywności
Promocja polskich produktów, a fundusze promocji to temat konferencji zorganizowanej przez FBZPR oraz EFRWP, która odbyła się dziś w Warszawie.
Konferencję otworzył minister Marek Sawicki, który podkreślił duże znaczenie dla promocji sektora rolno-spożywczego, działających od półtora roku, funduszy promocji. Minister odniósł się także do przedstawionych w komunikacie Komisji Europejskiej założeń reformy Wspólnej Polityki Rolnej.
W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele funduszy promocji oraz stowarzyszeń działających na rzecz poszczególnych branż.
Podczas konferencji eksperci z Komisji Europejskiej przedstawili zagadnienia teoretyczne dotyczące mechanizmów wsparcia promocji artykułów rolnych.
Zaprezentowano czeski projekt serii imprez pod nazwą „Wędrujący knedliczek”. Projekt dotyczy prezentacji, w dużych miastach Polski, czeskiej kuchni narodowej, jak również mniej znanych w Polsce przysmaków regionalnych.
Konferencja służyła także pokazaniu, jak branża reklamowa widzi sektor spożywczy i jak należy przygotowywać kampanie medialne.
Konferencję zakończyła debata „Czy potrzebna jest spójna strategia promocji polskiej żywności”, w której uczestniczyli przedstawiciele administracji, stowarzyszeń i organizacji branżowych.
Źródło: http://www.minrol.gov.pl/