Jednak w stosunku do notowań sprzed roku cena tuszek kurcząt była większa o 13%, a indyków – o 4%.
W trzecim tygodniu lutego 2020 r., w porównaniu do notowań sprzed miesiąca, większość cen sprzedaży elementów drobiowych monitorowanych przez ZSRIR MRiRW uległa spadkom. Największa obniżka cen nastąpiła w przypadku nóg z kurczaka o 7% do 5,58 zł/kg. Uda z kurczaka straciły na 3,5% do 5,57 zł/kg, a podudzia z kurczaka – o 3% do 5,30 zł/kg. Filety z piersi indyka zakłady drobiarskie sprzedawały po 18,85 zł/kg, tj. taniej o 1,5% niż przed miesiącem, udźce z indyka o 1% do 10,35 zł/kg, a tuszki kurcząt patroszonych o 0,4% do 5,40 zł/kg.
Drożej niż przed miesiącem zbywano z kolei filety z piersi kurczaka o 5% do 12,95 zł/kg, podudzia z indyka o 2% do 5,62 zł/kg i ćwiartki z kurczaka o 1% do 3,94 zł/kg. Jednocześnie cena tuszek indyków, w stosunku do notowań sprzed miesiąca pozostała niezmienna i wyniosła 9,08 zł/kg.