W dniach od 31 grudnia 2012 do 6 stycznia 2013 roku zanotowano wzrost cen większości serów w Polsce. Spadki dotyczyły jedynie sera Edamskiego, Cheddar i twarogu min. 40% tł. Natomiast bez zmian w cenie pozostały sery typu Radamer i Feta.
Ceny sera typu Edamski (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny sera typu Gouda (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny sera typu Cheddar (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny sera typu Ementaler (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny sera typu Podlaski, Zamojski, Morski (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny sera typu Radamer (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny sera typu Mozzarella (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny sera typu Feta (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny serów pleśniowych (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny twarógów min. 40% tł. (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny serka wiejskiego min. 40% tł. (31.12.2012-06.01.2013)
źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA foto:
sxc.hu