Różne gatunki mięsa, w tym: wołowina, wieprzowina, mięso kozie i owcze, oraz drób w ciągu pierwszych siedmiu miesięcy 2012 roku zostały sprzedane w ilości 157 mln ton. Eksport mięsa z Meksyku objął 26 krajów na świecie.
Największe ilości wyeksportowano do Japonii. Na drugim uplasowały się Stany Zjednoczone, a trzecią pozycję zajęła Rosja.
Wśród znaczących odbiorócw meksykańskiego mięsa wyróżnia się także: Koreę Południową, Belgię, Holandię, Angolę, Gwatemalę, Francję, Szwajcarię, Salwador, Hongkong, Wenezuelę, Kolumbię, Kubę, Kanadę, Niemcy, Panamę, Kongo, Argentynę, Ghanę, Wietnam, Chiny, Benin i Togo.
Spośród wszystkich regionów Meksyku największe ilości mięsa, bo aż 37 mln ton, wyeksportowano z Sonory (jeden ze stanów w Meksyku, przy granicy z USA).