Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
Wiaty
2016-01-04 -
MASZYNA DO OBIERANIA CEBULI
2017-06-26 -
Kretołap standardowy Pułapka na krety
2014-05-12 -
Lejek do rozsiewacza 300 litrów
2011-10-18
I etap kampani Tradycja Jakość i Europejski Smak zakończył się sukcesem
,, Tradycja, jakość i europejski smak” w Ho Chi Minh City – sukces na rynku azjatyckim.
Fot. Panel ekspertów wraz z prezesem UPEMI - Wiesławem Różańskim
Fot. Szeroki asortyment oferowany w jednym ze sklepów w Wietnamie
W dniach 28-30 września 2011 roku odbyły się Targi Food & Hotel Vietnam 2011. Podczas tej imprezy prezes UPEMI - Wiesław Różański wraz z ekspertami największych zakładów produkcyjnych i mięsnych w Polsce spotkali się z przedstawicielami firm z Wietnamu, Chin, Filipin, Tajlandii, Korei Południowej, którzy byli zainteresowani zarówno polskimi, jak i europejskimi możliwościami eksportowymi, a co najważniejsze oferowanymi wyrobami i produktami. Stoisko European Meat wzbudziło ogromne zainteresowanie i entuzjazm wśród odwiedzających targi. Do naszego stoiska była długa kolejka osób chętnych do spróbowania wyśmienitych dań kuchni polskiej i europejskiej. Duże zainteresowanie ofertą polskich producentów potwierdza potrzebę działań promocyjnych oraz zacieśniania współpracy polsko-wietnamskiej, a zdobyte liczne kontakty biznesowe niewątpliwie zaowocują współpracą i wzmocnieniem więzi między krajami Unii Europejskiej, a rynkiem azjatyckim.
Fot. Goście z Europy na stoisku European Meat
Fot. Przedstawiciele polskich zakładów mięsnych, prezes UPEMI oraz kucharze z Polski
Fot. Tradycyjne europejskie dania serwowane odwiedzającym stoisko European Meat
Wydarzeniami
towarzyszącymi kampanii były również Dni Kuchni Europejskiej -
Cuisine Day. Odbywały się one w Hotelu Equatorial. Zaproszonym
gościom przez pięć dni serwowano tradycyjne potrawy promujące
kuchnię polską i europejską, podkreślające walory smakowe
europejskiego mięsa. Polscy kucharze przyrządzili m.in. polędwicę
wieprzową faszerowaną grzybami na sosie żurawinowym, golonkę
zapiekaną w piwie podawaną z chrzanem i gotowanymi ziemniakami,
żeberka pieczone z ziemniakami opiekanymi, zrazy zawijane z
polędwicy wieprzowej w sosie grzybowym z kaszą gryczaną oraz
szarlotkę na sosie waniliowym z gałką lodów.
Fot. Dni Kuchni Europejskiej w Hotelu Equatorial w Ho Chi Minh City, Wietnam