Partner serwisu Zboża
Kategorie
Zobacz również tu
-
Spadki cen na stacjach paliw wyhamowały
2025-04-24 -
Nie warto zwlekać z wnioskiem o dopłaty 2025
2025-04-24
Poznaj produkty
-
Hala Udojowa POLANES układ rybia ość
2015-11-23 -
Madeleine
2012-02-03 -
Landini Powermondial - Ciągnik rolniczy
2011-09-29 -
CIĄGNIKI Seria 5 D Keyline
2020-02-13 -
Ogrzewacze gazowe- KG-KGA-KGAI
2013-03-22
Licencje na eksport i import zbóż do UE (1.07-29.03.2016)
Komisja Europejska wydała kolejne pozwolenia na eksport i import zbóż. Od 1 lipca do 29 marca 2016 roku wysłano prawie 33,096 mln ton ziarna, a sprowadzono blisko 15,27 mln ton zbóż – informuje FAMMU/FAPA.
Licencje na eksport zbóż:
Pszenica miękka:
- pozwolenie na wywóz - 969 tysięcy ton
- eksport od początku sezonu – 22,155 mln ton
- w ujęciu sezonowym – spadek o 13%
Mąka pszenna w ekwiwalencie ziarna:
- pozwolenie na wywóz - 12 tysięcy ton
- eksport od początku sezonu – 848 tys. ton
- w ujęciu sezonowym – wzrost o 5%
Pszenica durum:
- pozwolenie na wywóz - 6 tysięcy ton
- eksport od początku sezonu – 759 tys. ton
- w ujęciu sezonowym – spadek o 11%
Jęczmień:
- pozwolenie na wywóz - 87 tysięcy ton
- eksport od początku sezonu – 8,024 mln ton
- w ujęciu sezonowym – wzrost o 17%
Kukurydza:
- pozwolenie na wywóz - 35 tysięcy ton
- eksport od początku sezonu – 1,21 mln ton
- w ujęciu sezonowym – spadek o 51%
Licencje na import zbóż:
Pszenica miękka:
- pozwolenie na przywóz - 130 tysięcy ton
- import od początku sezonu – 2,871 mln ton
- w ujęciu sezonowym – wzrost o 29%
Mąka pszenna w ekwiwalencie ziarna:
- pozwolenie na przywóz - 1 tysiąca ton
- import od początku sezonu – 27 tys. ton
- w ujęciu sezonowym – wzrost o 17%
Pszenica durum:
- pozwolenie na przywóz - 72 tysięcy ton
- import od początku sezonu – 1,691 mln ton
- w ujęciu sezonowym – spadek o 22%
Jęczmień:
- pozwolenie na przywóz - 2 tysięcy ton
- import od początku sezonu – 235 tys. ton
- w ujęciu sezonowym – bez zmian
Kukurydza:
- pozwolenie na przywóz - 148 tysięcy ton
- import od początku sezonu – 10,446 mln ton
- w ujęciu sezonowym – wzrost o 48%
