Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
Przenośniki ślimakowe P S 160
2015-12-02 -
Wał do zagęszczania gleby TRÓJKA
2014-05-07 -
PRONAR 7150
2013-02-05 -
Samojezdna platforma sadownicza marki BILLO
2013-09-25 -
Wozy paszowe Blattin SABRE
2013-08-26
Zakłady produkcyjne PKM DUDA z certyfikatami BRC
Polski Koncern Mięsny DUDA S.A. otrzymał na kolejny rok certyfikat BRC, potwierdzający spełnianie najwyższych wymogów w zakresie jakości i bezpieczeństwa produkowanej żywności, nakładanych przez Globalny Standard Bezpieczeństwa Żywności.
Certyfikat został przyznany z ratingiem A, najwyższym stopniem w swej skali. Certyfikaty dotyczą Oddziału w Grąbkowie, zajmującego się skupem i ubojem żywca wieprzowego oraz Oddziału w Hucie, produkującego mięso wołowe.
Przedłużenie ważności certyfikatu poprzedziło przeprowadzenie audytów przez firmę certyfikującą TÜV Rheinland Cert GmbH. Certyfikat dla Oddziału w Grąbkowie obejmuje ubój, rozbiór, odkastnianie, magazynowanie półtusz oraz produkcję i pakowanie mięsa mielonego, natomiast dla Oddziału w Hucie odnosi się do prowadzenia uboju bydła, produkcji ćwierci wołowych oraz podrobów wołowych.
W praktyce posiadanie przez zakład certyfikatu jest gwarancją najwyższej jakości i bezpieczeństwa produkowanej żywności, pozwala zrezygnować z przeprowadzania własnych audytów oraz otwiera furtki do rozmów handlowych z klientami na całym świecie.
Certyfikat BRC Global Standard for Food Safety - stworzony pierwotnie na potrzeby członków Brytyjskiego Stowarzyszenia Detalistów (British Retail Consortium) - jest obecnie jednym z najbardziej znanych i prestiżowych certyfikatów zarówno w Europie, jak i Stanach Zjednoczonych. Mogą go uzyskać jedynie firmy spełniające bardzo restrykcyjne wymogi standardu, weryfikowane okresowo przez audytorów wyspecjalizowanych firm certyfikacyjnych.
Zobacz certyfikaty:
Oddział
w Grąbkowie | Oddział
w Hucie