| Autor: redakcja1

Moje wielkie zdrowe grillowanie – Paweł Królikowski rekomenduje

Apetyczne zapachy i kuszące kawałki mięsiwa. Czas na letnie grille i ogniska! A we wspólnym ucztowaniu są ważne nie tylko towarzystwo czy miłe otoczenie, ale także to, co spożywamy. Stąd kampania „Moje wielkie zdrowe grillowanie”, promująca wysokiej jakości wieprzowinę. Do walorów certyfikowanego mięsa, konsumentów będzie przekonywał aktor grający Kusego w lubianym przez widzów serialu TVP 1 „Ranczo” – Paweł Królikowski. Inauguracja kampanii już dziś.

Moje wielkie zdrowe grillowanie – Paweł Królikowski rekomenduje
Jak wykazują badania rynku - w Polsce, w ciągu ostatnich lat, przyjęcia w stylu garden party z grillowaniem w roli głównej, bardzo się rozpowszechniły. Rodziny i znajomi często spędzają wspólnie wieczory czy weekendy przy wspólnym ruszcie. Stąd pomysł organizatorów kampanii, by zwrócić uwagę organizatorom biesiad, jak ważny jest wybór mięsa. Posiłek dla naszych najbliższych powinien być przecież stworzony z najlepszych produktów. A gwarantem wysokiej jakości jest certyfikowana żywność. Certyfikat to znak bezpieczeństwa i jakości w każdej kuchni. Wybierając mięso ze specjalnym logo, każdy może mieć pewność, że spożywa dobry produkt wytworzony z najwyższą dbałością i pod ścisłą kontrolą. Znakiem jakości dla kulinarnego mięsa wieprzowego jest QAFP.
 
-Grillowanie to nie tylko kilka metrów kwadratowych wolnej przestrzeni pod chmurką i miłe grono biesiadników. Ważne są też te soczyste kawałki mięsiwa starannie dobranej wieprzowiny w postaci aromatycznego schabu, karkówki, polędwiczki… Można stworzyć modę na eleganckie grillowanie, na rodzaj slow foodu – jedzenia potraw codziennych w niecodzienny sposób. Dlatego wskazujemy na walory jakościowe grillowanego mięsa. Będziemy polecać polskim rodzinom wieprzowinę ze znakiem QAFP! Pamiętajmy – najważniejsze jest to, co położymy na grillu! – przekonuje Wiesław Różański, prezes UPEMI.
 
 
A nie bez znaczenia jest fakt, gdzie kupujemy mięso oraz jego wytwórca. Polscy producenci wprowadzają na rynek produkty ze znakiem QAFP, który gwarantuje wysoką jakość. Wyrafinowany smak mięsa pozwoli poczuć bliskim, że dbamy o ich podniebienia i zdrowie w najlepszy sposób. I to także tych osób, które bardzo troszczą się o swoją figurę. Wtedy właśnie warto sięgnąć po certyfikowane mięso o niskiej zawartości tłuszczu. W Polsce przybywa miejsc, gdzie można kupić wysokiej jakości wieprzowinę, ale także producentów, którzy chcą wytwarzać produkty pełnowartościowe i bez wad jakościowych.
 
-Polacy zaczynają zwracać uwagę na jakość tego, co jedzą. Coraz częściej dopytują się w sklepach, czy mięso, które kupują pochodzi z Polski, gdzie zostało wytworzone i w jaki sposób. Poszukiwania mięsa dobrej jakości mogą być łatwiejsze właśnie dzięki certyfikatom. Dążymy do tego, by konsumenci je rozpoznawali i wybierali to, co najlepsze – dodaje Wiesław Różański, prezes UPEMI.
 
Kampania „Moje wielkie zdrowe grillowanie” rozpocznie się dziś o 17:00 w podwarszawskim Żelechowie, a potrwa do końca sierpnia.


Tagi:
źródło: