Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
Agregat uprawowo-siewny talerzowy U710 6,0m
2016-02-03 -
Ciągnik FARMER z serii TE F-9258
2013-04-09 -
WYPOSAŻENIE - Rullo a gabbia
2012-01-05
Certyfikacja wędlin podczas cyklu "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja" [foto]
Dnia 22 lutego 2013 roku odbyła się VIII edycja Certyfikacji Tradycyjnych Wielkopolskich Wyrobów Wędliniarskich przeprowadzonej w ramach cyklu "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja".
Certyfikacja i Konkursy Wędliniarskie zorganizowane zostały przez Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu i poznański Cech Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
W ramach tego wydarzenia wyłoniono wyroby wędliniarskie o najwyższej jakości, zaprezentowane przez zakłady przetwórcze z całej Polski. Produkty oceniane były przez dwie niezależne komisje. Pierwsza z nich składała się ze specjalistów związanych z produkcją wędlin. Z kolei w skład drugiej wchodzili konsumenci.
Selekcja dokonana została w kilku kategoriach. Brano pod uwagę nie tylko smak produktów wędliniarskich, ale również walory wzrokowe, przekrój wyrobów oraz powiązanie z polską tradycją Wielkiej Nocy. Wyroby poddawano również badaniom fizyko-chemicznym.
Wręczenie Certyfikatów Jakości zaplanowano na 15 marca 2013 roku.
Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z dzisiejszego wydarzenia. Fotografie znajdziecie w galerii poniżej.