Kategorie
Zobacz również tu
-
Spadki cen na stacjach paliw wyhamowały
2025-04-24 -
Nie warto zwlekać z wnioskiem o dopłaty 2025
2025-04-24
Poznaj produkty
-
Kleszcze do korekcji racic WG1125
2014-08-04 -
Pasy dwustronnego działania
2013-11-25 -
Pług ÖVERUM DTL-H
2013-05-24 -
Silnik wycieraczek 12V 115st do MB Trac
2011-12-14 -
PIASKARKA KOMUNALNA DROGOWA MINI 200 L
2013-12-29
Certyfikacja wędlin podczas cyklu "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja" [foto]
Dnia 22 lutego 2013 roku odbyła się VIII edycja Certyfikacji Tradycyjnych Wielkopolskich Wyrobów Wędliniarskich przeprowadzonej w ramach cyklu "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja".

Certyfikacja i Konkursy Wędliniarskie zorganizowane zostały przez Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu i poznański Cech Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
W ramach tego wydarzenia wyłoniono wyroby wędliniarskie o najwyższej jakości, zaprezentowane przez zakłady przetwórcze z całej Polski. Produkty oceniane były przez dwie niezależne komisje. Pierwsza z nich składała się ze specjalistów związanych z produkcją wędlin. Z kolei w skład drugiej wchodzili konsumenci.
Selekcja dokonana została w kilku kategoriach. Brano pod uwagę nie tylko smak produktów wędliniarskich, ale również walory wzrokowe, przekrój wyrobów oraz powiązanie z polską tradycją Wielkiej Nocy. Wyroby poddawano również badaniom fizyko-chemicznym.
Wręczenie Certyfikatów Jakości zaplanowano na 15 marca 2013 roku.
Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z dzisiejszego wydarzenia. Fotografie znajdziecie w galerii poniżej.
