Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny na stacjach paliw ustabilizowały się
2024-10-30 -
Unijna produkcja mięsa
2024-10-30
Poznaj produkty
-
Kojce i wygrodzenia
2013-08-19 -
POMPA ELEKTRYCZNA 2,4/12,5 12 V
2016-05-02 -
Ładowacz czołowy STOLL FE
2014-07-01 -
Spycharka seria 200
2012-01-05 -
Filtr siatkowy wraz z zaworem zwrotnym
2012-05-17
Nowe projekty promujące wieprzowinę
Na posiedzeniu Komisji Zarządzającej Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego w dniu 2 marca br. dokonano kolejnego podziału środków na realizację działań promocyjnych. Zestawienie zatwierdzonych projektów przedstawiamy w tabeli.
Tytuł |
Opis |
Przyznana kwota |
Wnioskodawca |
Promocja materiału hodowlanego podczas targów i wystaw w 1012 r. |
Promocja materiału hodowlanego podczas targów i wystaw branży rolniczej. Podczas imprez zorganizowana zostanie ekspozycja trzody chlewnej, rozprowadzane będą materiały informacyjne w postaci ulotek, publikacji Zwiazku POLSUS, dystrybuowane będą gadżety kuchenne. |
600 600,00 |
PZHiPTCh „POLSUS” |
Więcej wiem – mądrze jem |
Pilotażowa, edukacyjna, interaktywna kampania społeczna skierowana do dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym oraz ich rodziców, nauczycieli i pracowników administracji przedszkoli i szkół podstawowych na terenie aglomeracji warszawskiej |
213 150,00 |
PZHiPTCh „POLSUS” |
Strategia odbudowy i rozwoju produkcji trzody chlewnej w Polsce do roku 2030 |
Opracowanie dotyczace aktualnego stanu branży trzody chlewnej i perspektyw jej rozwoju na okres najbliższych kilkunastu lat. Opracowanie przygotowane przez zespół ekspertów będzie stanowiło bazę naukowo-informacyjną stanowiącą wskazówkę do podejmowania działań rozwojowych dla branży, zmierzających do odbudowy stad trzody chlewnej, ukierunkowania rozwoju produkcji, wzrostu spożycia wieprzowiny. Opracowanie będzie stanowiło aktualne kompendium wiedzy dla całej branży. |
356 050,00 |
PZHiPTCh „POLSUS” |
Projekt pt. "Mięso - tradycja, jakość i smak" złożony przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP rozpatrywany będzie na następnym posiedzeniu Komisji.