W okresie od 15 do 22 marca 2016 roku w większości przypadków ceny warzyw w Polsce zmalały lub pozostały bez zmian. Jedynie cena marchwi w ujęciu tygodniowym wzrosła.
Ceny warzyw
Cena cebuli:
- cena: 0,92 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym – bez zmian
Cena kapusty białej:
- cena: 0,95 zł/szt.
- w ujęciu tygodniowym – bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 7%
Cena marchwi:
- cena: 1,27 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 5%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 4%
Cena pietruszki:
- cena: 2,80 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 10%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 8%
Cena buraków czerwonych:
- cena: 0,74 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 2%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 8%
Cena pieczarek:
- cena: 4,29 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 10%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 11%
Cena ziemniaków:
- cena: 0,56 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym - bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym – bez zmian
źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA, foto:
Gospodarz.pl/DK