| Autor: redakcja1

Ceny warzyw i pieczarek w Polsce (19-26.05.2015)

W dniach od 19 do 26 maja 2015 roku większość warzyw w Polsce podrożała. Jedynie marchew, rzodkiewka, ogórki i pomidory potaniały, a cena kapusty białej pozostała niezmienna.

Ceny warzyw i pieczarek w Polsce (19-26.05.2015)

Ceny warzyw

 

Cena cebuli ze szczypiorkiem:
- cena: 0,86 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 32%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 32%%

 

Cena kapusty białej:
- cena: 1,13 zł/szt.
- w ujęciu tygodniowym – bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 2%

 

Cena marchwi:
- cena: 1,85 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym –  spadek cen o 3%
- w zestawieniu miesięcznym – bez zmian

 

Cena pietruszki:
- cena: 3,80 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 10%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 52%

 

Cena buraków czerwonych:
- cena: 0,63 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 9%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 9%

 

Cena rzodkiewki:
- cena: 0,74 zł/pęczek
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 5%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 18%

 

Cena pieczarek:
- cena: 4,87 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 2%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 8%

 

Cena ogórków szklarniowych:
- cena: 2,25 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 4%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 32%

 

Cena pomidorów szklarniowych:
- cena: 4,02 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 1%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 26%

 

Cena ziemniaków:

- cena: 0,30 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym - wzrost cen o 11%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 20%



Tagi:
źródło: