Świętomięs Polski w Gdańsku - 10 i 11 sierpnia 2013 r.

W przeciągu minionych dwóch, trzech lat „Świętomięs Polski” stał się jednym z najważniejszych wydarzeń propagujących ideę zdrowego żywienia w oparciu o mięso i jego przetwory. Niewątpliwym osiągnięciem tego przedsięwzięcia jest to, że pod wspólnym sztandarem promocyjnym udało się zgromadzić zarówno hodowców, producentów oraz handlowców, a także połączyć w jednej akcji trzy gatunki mięs: drób, wieprzowinę i wołowinę. Nie trzeba tłumaczyć jak wielkie znaczenie – zwłaszcza w niełatwych czasach – ma ta integracja, będąca znakomitym spoiwem całego środowiska branży mięsnej.

Świętomięs Polski w Gdańsku - 10 i 11 sierpnia 2013 r.

12.00  BRANŻA MIĘSNA A MEDIA.

Wizerunek branży mięsnej w sytuacjach kryzysowych

Konferencja pod k. dr. n. wet. Jacka Leonkiewicza

siedziba Pomorskiej Izby Rzemieślniczej, Małych i Średnich Przedsiębiorstw, Gdańsk, ul. Piwna 1/2
 

11 sierpnia 2013

Długi Targ, Brama Zielona, 12.00 - 20.00

12.00 - 18.00      Mięsne Porady Praktyczne,  Warsztaty Kulinarne, degustacje

12.00 - 18.00      Kocioł Świętomięsny, poczęstunek Strawą Świętomięsną

12.00 - 18.00      Kiełbasa z Kutra, akcja happeningowa, degustacje

12.00 - 20.00      Występy artystyczne

                            10.00    Program dla dzieci

                            12.00    ,,Kubryk'' zespół muzyczny

                            14.00    Elvis Presley - Piotr Bugzel

15.00                 CEREMONIA ŚWIĘTOMIĘSNA

                            Parada Mięsna cz. I

                            - Mięsny Rejs Galeonem

                            Część Oficjalna

                            Parada Mięsna cz. II

                            Zespół Pieśni i Tańca ,,Bazuny''

                            15.15 - 16.30 - VIP Cocktail, Dwór Artusa

                            16.00 - Kabaret OTTO

                            18.30 - CARPE DIEM

 

Targ Węglowy (przy Drzewku Milenijnym), 12.00 - 18.00

          -  Patelnia Świętomięsna

          -  Mięsna Wszechnica, prelekcje i konsultacje z udziałem naukowców

          -  Zagroda Młodych Hodowców, animacje dla dzieci

          -  Bezpieczeństwo Mięsa w Polsce, konsultacje

          -  Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

 

Targ Węglowy (Katownia), 12.00 - 18.00

          -  Strefa Wystawców, producenci i hodowcy

 

Motława, 12.00 - 18.00

          -  Rejsy Okolicznościowe "Kiełbasa z kutra"

 

12.00 - 20.00 VIP SALON

siedziba Pomorskiej Izby Rzemieślniczej, Małych i Średnich Przedsiębiorstw  Gdańsk, ul. Piwna 1/2

Czytaj na następnej stronie...



Tagi:
źródło: