Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
Pług obracalny czołowy
2020-08-11 -
Zamgławiacz termiczny TS-36S Masterfog
2020-04-21 -
Musli dla cieląt MICHEL - Musli Protect
2015-04-27 -
Siewnik punktowy Tempo V Vaderstad
2020-04-15 -
Elementy złączne wygrodzeń
2014-01-09 -
Ciągnik KUBOTA M135GX
2013-03-01
Relacja z Pierwszego Święta Indyka w Koźminku
Wczoraj, czyli 15 maja tego roku odbyła się pierwsza edycja Święta Indyka w Koźminku. Organizatorem imprezy był Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych – Izba Gospodarcza.
Mimo początkowych trudności spowodowanych nieprzyjemną aurą, na Święcie Indyka pojawiło się mnóstwo zwiedzających. Mogli oni dowiedzieć się bezpośrednio od specjalistów oraz hodowców nie tylko o walorach smakowych, ale i właściwościach dietetycznych tego mięsa podczas wykładu.
Nie obyło się bez pokazu szybkiego gotowania, gdzie głównym składnikiem było mięso indycze. Nie tylko można było się nauczyć przyrządzania kilku prostych i smakowitych potraw, ale także i spróbować ich smaku.
Podczas imprezy odbył się konkurs profesjonalnego gotowania, gdzie część jury była wylosowana spośród publiczności. Oceniali oni podczas degustacji wygląd, zapach i smak potrawy.
Z kolei dla najmłodszych również przygotowano liczne atrakcje. Można było zobaczyć żywe indyki oraz trzydniowe pisklaki. Co więcej, otóż jedną z nagród pośród licznych konkursów były żywe indyki!
Ponadto można było skorzystać z konsultacji i porad różnych instytucji doradczych, a także zakupić żywe ptaki, pasze i dodatki paszowe dla tychże zwierząt, wyposażenie budynków inwentarskich lub inne niezbędne do hodowli indyków artykuły.
Święto Indyka było zainspirowane Świętem Gęsi, które już od kilku lat cieszy się ogromną popularnością.
Zapraszamy do naszej galerii na relacje fotograficzną - kliknij