Na rynku UE sprzedano 248,9 tys. t po cenie 362 EUR/t. Głównymi odbiorcami w UE były: Rumunia - 88,6 tys. t, Niemcy - 82,8 tys. t i Węgry - 16 tys. t. Duża podaż w UE powoduje, że krajowi producenci duże ilości cukru dostarczali do krajów trzecich: Izrael - 77,7 tys. t, Egipt - 36,2 tys. t, Gruzja - 27 tys. t i Arabia Saudyjska - 15,4 tys. t. Średnia cena eksportowa do krajów trzecich wyniosła 303 EUR/t.
Przywóz cukru wyniósł 145,6 tys. t, w tym 86,2 tys. t z UE. Średnia cena importowa wyniosła 376 EUR/t, w tym z UE 390 EUR/t. Największe ilości cukru sprowadzano z Niemiec - 53,4 tys. t i Czech - 10,8 tys. t. W marcu br. zakupiono cukier surowy do rafinacji z Nikaragui - 20,5 tys. t po 290 EUR/t, a w maju z Laosu - 30 tys. t po 320 EUR/t.