Znamy wyniki tegorocznej Certyfikacji Jakości Tradycyjnych Wielkopolskich Wędlin. Uroczyste wręczenie certyfikatów odbyła się 15 marca 2013 roku w czasie Gali V Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy RP.
Uczestnictwo w komisji to ciężka, ale i przyjemna praca szczególnie dla wielbicieli szynek i kiełbas. Oczywiście do popicia była tylko woda, a to po to by nie tłumić smaku wyrobów wędliniarskich innymi przyprawami. Podczas degustacji oceniano ich wygląd, smak, zapach. Nazwy wytwórców nie były nikomu znane, gdyż zostały one zakodowane, a wszystko to tylko po to by żaden członek komisji nie sugerował się marką.
Impreza organizowana przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu z roku na rok cieszy się coraz większym prestiżem nie tylko w branży. Przybywa klientów świadomych tego, że warto kupować produkty o potwierdzonej, najwyższej jakości. Dlatego też organizatorom w tych wszystkich działaniach zależy głównie na tym, aby przy dbałości o zachowanie starych receptur nie zabrakło przede wszystkim dbałości o konsumentów.
Podczas uroczystej Gali wręczono certyfikaty oraz nagrody dla wyróżniających się wyrobów. Warto podkreślić, iż wszystkie produkty zgłoszone do oceny uzyskały certyfikaty. Rozstrzygnięto także Ogólnopolski Konkurs.
źródło: Gospodarz.pl, foto:
Gospodarz.pl