W dniach od 25 lutego do 3 marca 2013 roku nastąpił spadek cen większości produktów mleczarskich w Polsce. Wyższe ceny odnotowano jedynie w obrębie masła, mleka spożywczego, jogurtu naturalnego, serów pleśniowych, Ementaler i Feta.
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (25.02-03.03.2013):
Ceny mleka w proszku (25.02-03.03.2013):
Ceny mleka zagęszczonego (25.02-03.03.2013):
Ceny serwatki w proszku (25.02-03.03.2013):
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (25.02-03.03.2013):
Ceny mleka spożywczego UHT (25.02-03.03.2013):
Ceny jogurtu naturalnego (25.02-03.03.2013):
Ceny kefiru (25.02-03.03.2013):
Cena śmietany i śmietanki (25.02-03.03.2013):
Cena serów (25.02-03.03.2013):
a) typu Edamski
b) typu Gouda
c) typu Cheddar
d) typu Ementaler
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
f) typu Podlaski, Zamojski, Morski
g) typu Mozzarella
h) typu Feta
i) pleśniowe
j) twaróg min. 40% tł.
k) serek wiejski min. 40% tł.
źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA foto:
sxc.hu