Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
Widły do obornika i słomy model Z
2016-01-12 -
Preparaty przeciw ślimakom IGLACO
2013-02-26 -
Rozłupywarka 8 ton ECO
2012-03-13 -
Okna Inwentarskie uchylne z szybą 60x40 cm
2012-04-20 -
Łyżkokrokodyl SHARK, szerokość 2000mm
2012-07-16
2011-04-09
| Autor: kkj6
Jakość technologii produkcji wzrasta
W przeciągu ostatnich lat polskie zakłady mięsne w znacznym stopniu poprawiły jakość technologii produkcji.
Dzięki wykorzystaniu unijnych środków wiele firm produkcyjnych działających w branży mięsnej zostało zmodernizowane. Zatem pod kątem czystości, efektywności oraz metod produkcji polskie zakłady w niczym nie ustępują zachodniej konkurencji.
Niestety nie zawsze tak samo jest w przypadku jakości wędlin. No cóż, tańsze z nich zazwyczaj zawierają mniej mięsa oraz większą ilość konserwantów, co negatywnie wpływa na ich jakość.
Tradycyjna wytwórczość kiełbas oraz wędzonek jest równie bogata jak we Włoszech, Hiszpanii oraz Francji. Zupełnie inaczej jest w innych krajach, gdzie ta oferta jest znacznie mniejsza.