W okresie od 23 do 29 listopada 2015 roku odnotowano wzrost większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Mozzarella, Feta, sera pleśniowego i serka wiejskiego spadła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego
-
cena – 10,78 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%
Cena sera Gouda
-
cena – 10,95 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Cena sera Cheddar
-
cena – 10,97 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Cena sera Ementaler
-
cena – 13,34 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,7%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
-
cena – 10,74 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
Cena sera Mozzarella
-
cena – 12,39 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%
Cena sera Feta
-
cena – 9,94 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Cena sera pleśniowego
-
cena – 18,37 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Cena twarogu min. 40%
-
cena – 9,18 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
-
cena – 6,59 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA, foto:
Gospodarz.pl