Kategorie
Zobacz również tu
-
Eksport towarów rolno-spożywczych z Polski
2024-11-04 -
Skup żywca rzeźnego
2024-11-04
Poznaj produkty
-
Probiotyki dla roślin Ema5 Karnister 10 l.
2014-02-14 -
Biogazownie rolnicze
2014-02-19
Ceny serów w Polsce (27.10-02.11.2014)
W okresie od 27 października do 2 listopada 2014 roku wzrosły ceny większości gatunków serów w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek odnotowano jedynie w przypadku sera pleśniowego, Cheddar i twarogu.
Ceny serów
Cena sera Edamskiego
-
cena – 13,37 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
Cena sera Gouda
-
cena – 13,03 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
Cena sera Cheddar
-
cena – 12,01 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 8,4%
Cena sera Ementaler
-
cena – 15,61 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
-
cena – 13,04 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Cena sera Mozzarella
-
cena – 14,80 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera Feta
-
cena – 10,30 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Cena sera pleśniowego
-
cena – 20,70 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Cena twarogu min. 40%
-
cena – 9,33 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
-
cena – 7,11 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%