Ceny serów w Polsce (25.11-01.12.2013)

W okresie od 25 listopada do 1 grudnia 2013 roku notowano wzrost serów typu Edamski, Gouda, Cheddar, Podlaski, Zamojski, Morski i Feta w ciągu tygodnia w Polsce. Jednocześnie spadły ceny serów Ementaler, Mozzarella oraz pleśniowych, twarogów i serków wiejskich.

Ceny serów w Polsce (25.11-01.12.2013)
Ceny serów w okresie od 25 listopada do 1 grudnia 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 16,40 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%
b) typu Gouda
  • cena – 16,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,42 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,41 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
g) typu Feta
  • cena – 10,31 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
h) pleśniowe
  • cena – 21,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 3,0%


Tagi:
źródło: