Ceny serów w Polsce (24-30.03.2014)

W dniach od 24 do 30 marca 2014 roku wzrosły ceny większości gatunków serów Polsce. Spadek nastąpił tylko w przypadku cen setów: edamski, feta, pleśniowych i twarogów.

Ceny serów w Polsce (24-30.03.2014)
Ceny serów w okresie od 24 do 30 marca 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,61 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
b) typu Gouda
  • cena – 15,66 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
d) typu Ementaler
  • cena – 17,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 15,30zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,31 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
g) typu Feta
  • cena – 10,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
h) pleśniowe
  • cena – 20,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,68 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

 



Tagi:
źródło: