W okresie od 16 do 22 listopada 2015 roku odnotowano wzrost większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Mozzarella, Feta, sera pleśniowego i serka wiejskiego spadła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego
-
cena – 10,99 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Cena sera Gouda
-
cena – 10,91 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Cena sera Cheddar
-
cena – 11,02 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera Ementaler
-
cena – 13,71 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
-
cena – 10,60 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
Cena sera Mozzarella
-
cena – 12,60 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
Cena sera Feta
-
cena – 9,92 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Cena sera pleśniowego
-
cena – 17,96 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Cena twarogu min. 40%
-
cena – 9,23 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
-
cena – 6,58 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA, foto:
Gospodarz.pl