W okresie od 9 do 15 listopada 2015 roku odnotowano wzrost większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Gouda, Cheddar, Edamskiego i serka wiejskiego spadła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego
-
cena – 10,90 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Cena sera Gouda
-
cena – 10,87 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Cena sera Cheddar
-
cena – 10,94 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,7%
Cena sera Ementaler
-
cena – 13,49 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
-
cena – 10,41 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera Mozzarella
-
cena – 12,78 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Cena sera Feta
-
cena – 10,03 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
Cena sera pleśniowego
-
cena – 18,05 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Cena twarogu min. 40%
-
cena – 9,14 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
-
cena – 6,59 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA, foto:
Gospodarz.pl