Ceny serów w Polsce (12-18.05.2014)

W dniach od 12 do 18 maja 2014 roku spadły ceny większości gatunków serów w Polsce, za wyjątkiem serów: ementaler, feta i twarogów w przypadku których ceny wzrosły oraz serków wiejskich, które pozostały na tym samym poziomie.

Ceny serów w Polsce (12-18.05.2014)
Ceny serów w okresie od 12 do 18 maja 2014 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
b) typu Gouda
  • cena – 13,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%
g) typu Feta
  • cena – 10,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
h) pleśniowe
  • cena – 20,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,70 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian


Tagi:
źródło: