Ceny serów w Polsce (10-16.02.2014)

W dniach od 10 do 16 lutego 2014 roku spadły ceny większości gatunków serów w Polsce w ujęciu tygodniowym. Wzrosty cen dotyczyły jedynie serów typu: edamski, gouda, cheddar i ementaler.

Ceny serów w Polsce (10-16.02.2014)
Ceny serów w okresie od 10 do 16 lutego 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 16,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
b) typu Gouda
  • cena – 16,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
d) typu Ementaler
  • cena – 18,28 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%
g) typu Feta
  • cena – 10,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
h) pleśniowe
  • cena – 20,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

 



Tagi:
źródło: