Ceny serów w Polsce (09-15.12.2013)

W okresie od 9 do 15 grudnia 2013 podrożały, wobec notowań sprzed tygodnia, sery w Polsce. Spadki cen dotyczyły jedynie serów typu Mozzarella, Feta i twarogów. Natomiast notowania serów pleśniowych pozostały bez zmian.

Ceny serów w Polsce (09-15.12.2013)
Ceny serów w okresie od 9 do 15 grudnia 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 17,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
b) typu Gouda
  • cena – 16,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
d) typu Ementaler
  • cena – 17,57 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,7%
g) typu Feta
  • cena – 10,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
h) pleśniowe
  • cena – 21,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

 



Tagi:
źródło: