Ceny serów w Polsce (08-14.09.2014)

W dniach od 8 do 14 września 2014 roku wzrosły ceny serów w Polsce wobec poprzedniego tygodnia. Spadek odnotowano jedynie w przypadku serów: Edamskiego, Gouda, Ementaler i Mozzarella.

Ceny serów w Polsce (08-14.09.2014)

Ceny serów

 
Cena sera Edamskiego
  • cena – 13,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
Cena sera Gouda
  • cena – 13,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Cena sera Cheddar
  • cena – 14,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Cena sera Ementaler
  • cena – 14,44 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 13,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 15,53 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Cena sera Feta
  • cena – 10,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 20,28 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Cena twarogu min. 40%
  • cena – 9,54 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 7,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%


Tagi:
źródło: