Ceny serów w Polsce (06-12.01.2014)

W dniach od 6 do 12 stycznia 2014 roku obserwowano na rynku krajowym wzrost cen większości serów wobec notowań sprzed tygodnia. Spadki cen dotyczyły jedynie serów typu: Gouda, Cheddar i Feta.

Ceny serów w Polsce (06-12.01.2014)
Ceny serów w okresie od 6 do 12 stycznia 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 17,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
b) typu Gouda
  • cena – 16,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,3%
d) typu Ementaler
  • cena – 17,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,49 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
g) typu Feta
  • cena – 10,30 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
h) pleśniowe
  • cena – 20,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7,4%
 



Tagi:
źródło: