Ceny serów w Polsce (05-11.08.2013)

W okresie od 5 do 11 sierpnia 2013 roku obserwowano niewielkie wzrosty cen serów w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia, za wyjątkiem serów pleśniowych.

Ceny serów w Polsce (05-11.08.2013)
Ceny serów w okresie od 4 do 11 sierpnia 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
b) typu Gouda
  • cena – 14,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,53 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
g) typu Feta
  • cena – 10,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
h) pleśniowe
  • cena – 20,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,9%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,45 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,7%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%

 



Tagi:
źródło: