Ceny serów w Polsce (01-07.09.2014)

W dniach od 1 do 7 września 2014 roku spadły ceny serów w Polsce wobec poprzedniego tygodnia. Wzrost odnotowano jedynie w przypadku serów: mozzarella, twarogu i serka wiejskiego.

Ceny serów w Polsce (01-07.09.2014)

Ceny serów

 
Cena sera Edamskiego
  • cena – 13,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Cena sera Gouda
  • cena – 13,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Cena sera Cheddar
  • cena – 14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera Ementaler
  • cena – 14,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,8%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 13,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 15,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Cena sera Feta
  • cena – 10,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 20,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 6%
Cena twarogu min. 40%
  • cena – 9,52 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 7,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,7%


Tagi:
źródło: