Ceny przetworów mlecznych w Polsce (24.09.2023)

W dniach od 17 do 24 września bieżącego roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen przetworów mleczarskich w skali tygodnia. Jedynie cena jogurtu naturalnego i serwatki w proszku zmalała.

Ceny przetworów mlecznych w Polsce (24.09.2023)

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • Cena – 3,09 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 3,02 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 6,09 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym - spadek 1,4%

Ceny kefiru:

  • cena – 3,93 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym - wzrost 1,4%

Ceny śmietany i śmietanki:

  • cena – 10,29 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 0,3%

Ceny masła:

  • cena – 23,29 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 4,4%

Cena serwatki w proszku:

  • cena – 3,28 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym  spadek 5,1%



Tagi:
źródło: