Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (9-15.09.2013)

W dniach od 9 do 15 września 2013 roku obserwowano spadek cen mleka w proszku, mleka zagęszczonego, serwatki w proszku oraz mleka spożywczego pasteryzowanego w ujęciu tygodniowym. Na stabilnym poziomie pozostały notowania kefiru. Natomiast ceny pozostałych przetworów mleczarskich wzrosły.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (9-15.09.2013)

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (9-15.09.2013):

  • cena – 17,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny mleka w proszku (9-15.09.2013):

  • cena – 13,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%

Ceny mleka zagęszczonego (9-15.09.2013):

  • cena – 5,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,4%

Ceny serwatki w proszku (9-15.09.2013):

  • cena – 4,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (9-15.09.2013):

  • cena – 1,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny mleka spożywczego UHT (9-15.09.2013):

  • cena – 1,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%

Ceny jogurtu naturalnego (9-15.09.2013):

  • cena – 4,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%

Ceny kefiru (9-15.09.2013):

  • cena – 2,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

Cena śmietany i śmietanki (9-15.09.2013):

  • cena – 5,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%


Tagi:
źródło: