Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (7.02.2016)

W dniach od 1 do 7 lutego 2016 roku odnotowano wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (7.02.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 12,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,71 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 8,5%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,70 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,8%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost  o 0,7%


Tagi:
źródło: