Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (4-10.01.2016)

W dniach od 4 do 10 stycznia 2016 roku odnotowano wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła, zagęszczonego mleka, mleka w proszku i mleka spożywczego UHT zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (4-10.01.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,7%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,57 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,68 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 1,8%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%


Tagi:
źródło: