Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (31.03-06.04.2014)

W dniach od 31 marca do 6 kwietnia 2014 roku odnotowano niewielki wzrost cen masła, mleka spożywczego pasteryzowanego, mleka spożywczego UHT, jogurtu naturalnego, śmietany i śmietanki w Polsce w ujęciu tygodniowym oraz znaczny spadek cen mleka w proszku, mleka zagęszczonego, serwatki w proszku i kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (31.03-06.04.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (31.03-06.04.2014):
  • cena – 15,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka w proszku (31.03-06.04.2014):
  • cena – 13,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,8%
Ceny mleka zagęszczonego (31.03-06.04.2014):
  • cena – 5,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,0%
Ceny serwatki w proszku (31.03-06.04.2014):
  • cena – 3,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (31.03-06.04.2014):
  • cena – 1,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny mleka spożywczego UHT (31.03-06.04.2014):
  • cena – 2,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Ceny jogurtu naturalnego (31.03-06.04.2014):
  • cena – 4,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny kefiru (24-30.03.2014):
  • cena – 2,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Cena śmietany i śmietanki (31.03-06.04.2014):
  • cena – 6,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

 



Tagi:
źródło: