Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (3.07.2016)

W dniach od 27 czerwca do 3 lipca 2016 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena jogurtu naturalnego, serwatki w proszku i zagęszczonego mleka wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (3.07.2016)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 12,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 7,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny zagęszczonego mleka:
  • cena – 5,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 2,28 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,66 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,70 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 3,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,61 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%


Tagi:
źródło: