Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (30.03-05.04.2015)

W dniach od 30 marca do 5 kwietnia 2015 roku odnotowano w większości przypadków spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Z kolei cena serwatki w proszku, jogurtu naturalnego oraz śmietany i śmietanki wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (30.03-05.04.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 14,03 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,53 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 5,51 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 8,9%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,72 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,93 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,03 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,68 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 1,7%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,98 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%



Tagi:
źródło: